10 december 2011

En lille krydret æblekage – fri for sukker, stivelse og mælk

Åh, jeg elsker når kage kommer varm ud af ovnen, dufter og smager helt fantastisk. Denne kage er ingen undtagelse, alle krydderierne giver hytten en velduft, der næsten ikke er til at stå for. Jeg var først helt ærgerlig over, at jeg kun fik lavet denne lille version af kagen. Det var lige en test med et par æbler, jeg havde liggende. Men måske var det nu meget godt, da min vilje og selvdisciplin i forhold til portionsbegrænsning kunne ligge et meget lille sted … Velbekomme!

En lille krydret æblekage

En lille krydret æblekage
Ingredienser
2-3 modne æbler
1 økologisk appelsin
3 æg
100 g mandler
200 g dadler
2 spsk kokosolie
¼ - ½ vaniljestang
1 tsk kanel – plus ekstra til toppen
½ tsk kardemomme
¼ tsk stødt nellike
En smule hvid peber
En smule Himalayasalt

Opskrift
1) Blend mandler og vaniljestang i en foodprocessor eller minihakker til en fin mel
2) Pres saften og riv skallen af appelsinen
3) Kør resten af ingredienserne til en jævn masse i foodprocessoren
4) Hæld dejen i en form smurt med lidt olie
5) Skær æblerne i både og placer i dejen, drys med ekstra kanel
6) Bag i ovnen ved ca. 160 grader i en halv times tid

Hvis jeg lige havde tænkt over det, så havde jeg måske prøvet at eksperimentere med at drysse lidt palmesukker ovenpå kagen sammen med kanelen. Men jeg ved faktisk ikke om det ville ’brænde på’ ved disse temperaturer. Måske man kunne forsøge sig frem med at drysse det på de sidste 5 minutter. Tror det ville give lidt dejlig, ekstra knas.

Selve dejen har jeg fået inspiration til fra en af Umahro’s opskrifter – en af Køkken revolution bøgerne. Den har fungeret rigtig fint, hver gang jeg har brugt den. Æg, mandler, dadler og så bruger jeg appelsin. Det er ligesom basen, og så kan man tilsætte alt muligt, man kunne have lyst til. Her går jeg så en lille bitte smule amok med krydderierne, men det smager virkelig godt og duftene er som sagt meget aromatiske.  


Velduftende, varme krydderier fra køkkenet…

Jum jum jum,
LevSundtNU

2 kommentarer:

  1. Forrygende. Lyder så lækkert!

    SvarSlet
  2. Kære Jane,
    Tusind tak for din kommentar. Den er dejlig saftig og også forholdsvis nem at lave, såååh :)
    KH Ditte

    SvarSlet