17 april 2014

sprødeste & sundeste SMÅKAGER - dufter så englene synger <3



Dit køkken og hjem vil dufte af en skøn aroma fra disse skønne, sunde, sprøde vaniljesmåkager. ET KÆMPE HIT TIL GÆSTER, da du nemt og hurtigt kan bikse dem sammen og smide dem i ovnen lige inden de kommer. Så fyldes dit hjem med denne skønne duft af vanilje, og de får severet dem friske lige ud af ovnen. Super overskuds-agtigt, og samtidig vanvittig nemt for dig, da de måske kun kræver 10 minutter at bikse sammen. Og det er måske egentlig nok en smule overdrevet, da jeg er ret sikker på du så samtidig også godt kan nå at rengøre minihakkeren og skålen ...

Småkagerne skal lige afkøle i lidt tid efter de kommer ud af ovnen, hvis du ønsker dem sprøde. De er bløde i det, når de lige kommer ud, men skal bare placeres på en rist og så ”sprøder” de rigtig fint op på ret kort tid. De skal så helst spises samme aften, eftermiddag eller ..... for at holde sprødheden. Jeg har endnu ikke fundet en løsning til opbevaring, så de holder deres sprødhed sådan helt. I et stykke bagepapir og intet andet har dog fungeret bedst.

Så her får du opskriften på mine SERIØST NEMME, hurtige, sprøde og sunde småkager, der dufter så englene synger ! Velbekomme J

ps. hvis du ikke har opdaget jeg har en facebook side, og gerne vil se hvad jeg deler og laver derovre - så tjek det ud lige her facebook.com/naturbarnet.dk

sprødeste SMÅKAGER
- skønneste duft af vanilje

Ingredienser
2 æg
½ tsk vaniljepulver ***
50-60 g kokospalmesukker
200 g blandede nødder og kerner *

* Jeg brugte: 130 g hasselnødder, 40 g solsikkekerner og 30 g kokosmel **

Ca. en bradepandefuld

Opskrift
1) Tænd ovnen på 160 grader, almindelig ovn
2) Slå æg ud i en skål, tilsæt vanilje og kokospalmesukker og bland godt rundt
3) Kom nødder, kerner og kokosmel i en minihakker og hak til en grov mel
4) Rør den grove mel ud i æggeblandingen
5) Fordel i mindre klatter med en ske på en bageplade med bagepapir
6) Bag i ovnen i 15-20 minutter
7) Tag ud af ovnen og afkøl i 5-10 minutter, server og nyd løs !

Hold godt øje undervejs. Når de begynder at blive en smule mørkere i det, er de som regel færdige, og det kommer lidt an på størrelsen du laver dem i, om de skal have den korte eller lidt længere tid. De flyder en smule ud på pladen, når du placerer dem, men ikke vildt meget. Og så er det bare super nemt, da du kan nøjes med at bruge en ske til hele processen og intet andet. Ikke rulle, hvile, skære, prikke og bage, men bare røre røre rundt, fordele ud og bage. De nemmeste sprøde og sunde småkager, jeg har lavet.

** Du kan bare bruge en blanding af hvad du nu lige har hjemme - det var det jeg forsøgte og fungerede glimrende. Jeg har lavet opskriften en del gange siden, og du kan  også bare nøjes med hasselnødder, hvilket også smager super godt, og du kan også bruge et mix med mandler. I forhold til kokosmelet brugte jeg bare en helt ”almindelig” revet kokosmel, og altså ikke en kokos fibermel.

*** Du kan også bruge korn fra en vaniljestang, mums, eller måske et stykke af en hel vaniljestang, som du blender sammen med dit mix af nødder og kerner. Ville slet ikke være tosset, tror jeg.

Knasende sund sprødhed <3

Guf guf guffeliguf
- og god påske til jer alle,
naturbarnet




Billederne i dette indlæg er taget af fotograf, Jonas Raaby
jraaby [snabel-a] googlemail.com

Ingen kommentarer:

Send en kommentar