25 august 2012

Fyldig broccolisalat med dressing af sojayoghurt og dadelpuré

Broccolisalat har været en af de svære for mig, da de ofte indeholder både hvidt sukker og mælkeprodukt. Nu har jeg fundet to ret så gode ingredienser, der er med til at gøre denne fyldige broccolisalat til en lidt sundere variant. Den kræver (bare) en god sojayoghurt uden tilsætning og en glutenfri majonæse med uforarbejdet og uraffineret rørsukker, så ja lidt sukker, men absolut ikke hvidt sukker og i meget begrænset mængde … Disse ingredienser blander jeg med min egen dadelpuré, som søder rigtig godt i samspil med en dejlig hindbæreddike. Så her får du mit bud på en lidt sundere løsning på broccolisalat. Velbekomme!

Fyldig broccolisalat
– min lidt sundere løsning

Fyldig broccolisalat
- med sojayoghurt og dadelpuré
Ingredienser
Fyldig broccolisalat
1 stort bundt broccoli
1 stort rødløg
200 g bacon
75 g solsikkekerner
75 g rosiner
- evt. bland lyse og mørke
- evt. bland med tørrede tranebær (uden sukker)

Dressing
100 g sojayoghurt
50 g majonæse
2-3 spsk dadelpuré
Evt. 1 tsk hindbæreddike
Evt. lidt citronsaft
Evt. lidt peber

Opskrift
1) Skær dit broccolibundt ud i små buketter og læg i en stor si
2) Hæld kogende vand over broccolien, så de kort bliver blancheret
3) Hæld derefter over med koldt vand og lad broccolien stå i vasken til afkøling
4) Steg bacon i tern til det er sprødt og sæt til afkøling på en tallerken med køkkenrulle, så fedtet suges fra
5) Bland alle ingredienserne til dressingen og stil evt. kort på køl
6) Skær rødløg i små tern, bland i dressingen og vend broccoli samt rosiner i dressingen
7) Sæt på køl, og inden servering fordeles solsikkekerner og bacon på toppen
8) Knas, mums, gumle gumle og nyd i fulde drag J

Jeg kan bedst lide, at min broccoli har en hel del bid, og derfor overhælder jeg kun min broccoli med kogende vand. Man kan jo også helt undlade dette eller koge broccolien i et par minutter helt dækket i vand. Gør det, du har det bedst med.

Derudover brugte jeg dadelpuré fra en portion, jeg havde på køl i forvejen. Det er super nemt at lave og så har du en god portion naturlig sødning på køl til en kop kakao, i en portion sojayoghurt med frugt eller hvad du nu ellers kan finde på. Hermed link til min opskrift på blid sødme med dadelpuré. Og hindbæreddiken har jeg købt hos Oil & Vinegar i Fields. Du kan finde deres få butikker i landet her.

Jeg søger stadig efter en majonæse uden diverse kunstig tilsætning og uden hvidt sukker. Jeg er gået væk fra Rømers, som tidligere havde en variant sødet alene med honning, men der er nu tilsat hvedesirup. Ikke lige hvad jeg ønsker. Jeg ville jo allerhelst have en naturlig variant helt uden sødning, og hvis det skal være så ønsker jeg mig den med honning retur, eller find på en med stevia måske ... Så lige pt. anvender jeg en ny majonæse, jeg har fundet hos Mad & Vin i Magasin, der hedder STOKES. Det er lidt en dyr fornøjelse, men så sparer jeg også meget mere på mængderne. Altså bort set fra, når jeg laver min fyldige broccolisalat, som jo kræver en lidt større portion - men som til gengæld også smager ret vidunderlig, hvis jeg nu selv skal sige det.

STOKES laver en helt almindelig/plain variant, men laver også flere andre varianter. Deres chili variant er totally-to-die-for, hvis du spørger mig. Prøv denne eller den med citron/lemon. Alle disse varianter er rigtig gode, men de andre varianter er der noget tilsætning i, som jeg holder mig fra. Ellers skulle disse tre være helt uden kunstig tilsætning i form af fortykningsmidler, aromaer og diverse andet ækelt. Foruden æggene er fra fritgående høns, hvilket jo absolut ikke gør et spor.

Her får du lige et billede af et par af disse majonæser og derudover kan du se sojayoghurten i dette indlæg med min opskrift til en frisk jordbær-rabarber yoghurt, delvist hjemmelavet - og den er også mums J  


Elsker bare sundere løsninger,
og gode naturlige produkter uden kemi J

Nam nam nammeli nam,
LevSundtNU

Ingen kommentarer:

Send en kommentar