22 april 2012

Syrlige konfektkugler med granatæblepulver og frysetørrede hindbærstykker

Jeg eksperimenterer rigtig meget med løsninger, der kan erstatte vingummi. Denne løsning er et af de særdeles syrlige alternativer til det kunstige slik, og er helt fri for sukker samt anden forarbejdet tilsætning. Granatæblepulveret giver den helt rigtige syrlige smag, og kan virkelig få mundvandet til at rende på den gode måde… En herlig løsning til din sliktrang, når du trænger til lidt sødt, og ikke mindst syrligt. Velbekomme!

Syrlige konfektkugler med granatæblepulver

Syrlige konfektkugler
- med frysetørret granatæblepulver
Ingredienser
30 g cashewnødder
50 g tørrede abrikoser
40 g syrlige, gule rosiner
20 g æbleringe (kan udelades)
4 tsk frysetørrede hindbær
4-5 spsk granatæblepulver
½ tsk vaniljepulver
2 tsk kokosolie
2 tsk limesaft

(ca. 20 små kugler)

Opskrift
1) Sæt cashewnødderne i blød natten over eller 2 timer forinden
2) Smelt kokosolien og hæld i din blender eller minihakker
3) Hæld vandet fra cashewnødderne og smid i blendere
4) Tilsæt resten af ingredienserne og blend til en findelt masse
5) Form kuglerne, drys med lidt ekstra frysetørrede hindbærstykker og servér

Rene, naturlige ingredienser, og så samtidig super lette og hurtige at lave i din minihakker eller blender. På grund af olien, limesaften og de udblødte cashewnødder blender de utrolig nemt og ikke som andre konfektkugler, der kan være lidt svære at få rundt i blenderen og mikset ordentligt.

Granatæblepulveret skal være den frysetørrede slags, da det er denne, der har den rigtige syrlige smag. Jeg har købt mit pulver i en af Helsemins butikker, men jeg fandt det også her på nettet hos Helseriet.

TIP: Dette gudeskønne pulver indeholder en hel masse antioxidanter, så du kan også starte din dag med et lille glas vand iblandet en teskefuld af dette pulver. Jeg er sikker på, at det kan være med til at holde dig ung og smuk.

De frysetørrede hindbær har jeg selv købt hos SpecialKøbmanden, der har en lille butik i Tivoli, men ligger også flere steder i landet og sælger over nettet - se her. Frysetørrede ingredienser popper frem flere og flere steder, og du kan efterhånden finde mange forskellige typer frugt og bær frysetørrede, både over nettet og i diverse butikker, blandt andet i torvehallerne ved Nørreport i København.

Hvis du tilsætter æbleringene, så sørg for at det er de bløde varianter. Dem anvender jeg i hvert fald selv, både fordi jeg elsker smagen men også konsistensen. Jeg har også købt disse i en af Helsemins butikker i København, men du kan også finde dem på nettet. Ved en hurtig søgning fandt jeg dem billigst her hos e-deli, hvor jeg dog ikke selv har handlet før…

Kokosolien kan du let smelte ved at lave lidt kogt vand i din elkedel, hælde i en skål og så tage en lille kop eller mindre skål og sætte oveni med kokosolien. Dit eget lille vandbad, bare uden gryder og uden at skulle tænde et blus på komfuret. Der skal nemlig ikke meget varme til at smelte kokosolie, og den kan i princippet smelte på din radiator, når årstiden er til det….

Jeg er selv lykkelig over at have fundet på denne løsning, og skal helt sikkert eksperimentere videre med flere af ingredienserne. Disse syrlige konfektkugler holder også længe i køleskabet, og i princippet også i fryseren. Og det er en af de bedste løsninger på syrlig slik, jeg er nået frem til indtil videre. God fornøjelse !

Syrligt syrligt syrligt J

Nipsedi nip nip,
LevSundtNU

Ingen kommentarer:

Send en kommentar