29 april 2012

Besøg hos 42°RAW – tapas og dejlig chokoladekage

Jeg har besøgt 42° RAW i Pilestræde (København) et par gange efterhånden, og er hver gang blevet overrasket over hvor mæt jeg bliver af deres måltider, der jo primært består af grøntsager (og intet kød). Der er en del kerner og nødder i, hvilket jo helt sikkert er med til at give mæthedsfornemmelsen, men herudover føler jeg i særdeleshed, at deres retter også mætter lysten til et lækkert måltid både i forhold til smagssansen og synssansen.

Denne gang ville jeg smage lidt forskelligt og bestilte derfor deres tapas, der bestod af 3 retter, avocadosandwich, thainudler og lasagne. Til dessert bestilte jeg et stykke af dagens kage, chokoladekage. Jeg blev heller ikke skuffet denne gang, men næste gang vælger jeg helt sikkert at tage kagen to-go, da jeg efterfølgende var blevet lige i overkanten mæt. God fornøjelse!

Raw måltid med kage

Tapas anretning
- hos 42° RAW
Ingredienser
Avocadosandwich
Thainudler
Lasagne
Chokoladekage

Opskrift
1) Bestil ved disken, betal og få serveret …
2) Spis med god samvittighed

Avocadosandwichen smagte virkelig godt, og mættede en hel del. Formentlig på grund af brødet, der alene er lavet på grøntsager, nødder og kerner. Det bedste ved denne sandwich var chilimayoen, der virkelig gav en lækker smag og top nydelse.

Lasagnen var virkelig fyldig og mættede også særdeles godt. Den var utrolig lækker med både en tomatsauce, der smagte godt krydret af krydderurter og tomat samt en anden lys sauce, der gav en god fedme til grøntsagerne. Det var lige før de sagtens kunne smide dobbelt op af squash pladerne i dette smooshy snask-heaven.

Thainudlerne var helt klart min favorit. Den krydrede sauce med karry smagte helt vidunderlig, og hvis man føler sig lidt for mæt af retterne med de mange kerner og nødder, så er denne ret perfekt. Nudlerne er lavet af spiraliserede squash og gulerødder, som får en fantastisk smag af karry i den krydrede sauce. Lidt underligt, at denne ret var min favorit, da den var så simpel og ikke nær så fyldig som de andre. Der er formentlig lidt nødder eller kerner i saucen, og sikkert derfor denne ret også giver mæthed. Dog en lettere mæthed for mit vedkommende – formentlig på grund af, at jeg slet ikke er en dedikeret raw foodie, der er vant til så mange nødder og kerner på en gang.

Raw chokoladekage
- hos 42° RAW

Chokoladekagen havde virkelig en lækker konsistens, meget cremet. Chokoladefyldet smagte dejligt og kraftigt af kakao, hvilket stod i en god kontrast til den søde bund af dadler og nødder. Virkelig velsmagende og lækker, og behøvede efter min mening slet ikke de kakao nibs, der var drysset på toppen – hellere et ekstra stykke jordbær, der smagte rigtig dejligt friskt til.

Jeg tror ikke, at jeg på noget tidspunkt kommer til at dedikere mig fuldt ud til raw food. Jeg kan mærke på min krop, at jeg skal passe lidt på med at spise alt for mange kerner og nødder på en gang, eller i hvert fald til alle dagens måltider eller flere dage i træk. Men jeg er stor fan af hørfrøbrød samt andet dehydreret brød og kiks, der jo giver en fantastisk mulighed for at få brød på bordet for os, der ikke spiser mel og meget lidt stivelse i det hele taget. Derudover elsker jeg bare den måde, raw food bevægelsen har bragt virkelig god smag til et måltid bestående primært af grøntsager, hurra for det!

Næste gang skal jeg helt sikkert prøve en af deres salater. En anden kunde havde bestilt deres mangosalat, der så rigtig frisk, farverig og indbydende ud. Håber den er på menuen næste gang...

Du kan også sagtens bestille maden to-go, hvilket er et pragtfuldt alternativ, når du ønsker et lækkert og smagfuldt måltid fuld af grøntsager og uden skyggen af dårlig samvittighed…

Grøntsager på den gode måde – helt uden at røre en finger J

Mums mums mums,
LevSundtNU

8 kommentarer:

 1. Hvad kostede gildet?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hejsa,

   Jeg mener, at Tapas menuen kostede 119 kr. og kagen omkring 49 kr., men hæng mig endelig ikke op på det, for jeg er ikke 100% sikker ...

   Jeg bestilte nemlig også en af deres juicer, så kan bare huske at måltidet kom op på over 200 kr. Det er lidt meget i forhold til at komme der tit, men det er skøn mad med god smag, så kommer der helt sikkert igen ;)

   KH Ditte

   Slet
  2. Hej igen,

   Har lige en opdatering på priserne:
   Tapas koster 128 kr.
   Kagen koster 48 kr.

   KH Ditte :)

   Slet
 2. En er så heldig at arbejde i Pilestræde, og RAW42 er favoritstedet, når frokostleverandøren leverer noget crap. Avokadosandwichen og lasagnen er mine favoritter. Altså, tror jeg bliver nødt til at spise der snart. Fx i morgen :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jane,

   Du er sandelig heldig - jeg er så lige flyttet tættere på byen med arbejdet, så glæder mig til at kunne slå vejen forbi lidt oftere ...

   God fornøjelse i morgen :)
   KH Ditte

   Slet
 3. Åh, nu glæder jeg mig pludselig lidt til at flytte til Købemhavn:-)

  Må jeg spørge, hvordan du kan mærke, du ikke skal have for mange kerner? Jeg har nemlig bemærket, jeg kan få lidt mavekneb, hvis jeg spiser for mange knækbrød. Tænker om man kan afhjælpe det ved at male kernerne...

  /Trine

  SvarSlet
  Svar
  1. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

   Slet
 4. Kære Trine,

  København er skøn - velkommen til (snart) !

  I forhold til at kunne mærke det med kernerne, så mærker jeg det på min fordøjelse og så en følelse af, at det er ligesom om min krop bliver lidt tung ... Det er meget en følelse efter måltidet - om jeg føler jeg får mere energi eller går lidt død i kroppen.

  Jeg er nok en smule fintfølende, så jeg kan godt føle jeg bliver lidt tung i kroppen, men lægger meget mærke til om min krop hurtigt omsætter det til energi og bliver let igen, eller om den nærmest lagrer maden på sidebenene.

  For mig hjælper det ikke med at blende i forhold til fordøjelsen, men hvis jeg sørger for at passe på mængderne og hvad jeg spiser som tilbehør, så går det som regel okay. 'Altid' ekstra grøntsager og helst friske, når jeg spiser (mange) kerner, frø og nødder ....

  Håber det giver mening, ellers skriver du bare igen. Du kan også fange mig på levsundtnu@hotmail.com :)

  KH Ditte

  SvarSlet