05 august 2011

Paprikagryde med et læs af grøntsager og sojafløde

Mums, denne paprikagryde var muchos lækker – noget nemmere at nyde en masse grøntsager, når de kommer serveret på denne måde…

Men ærligt, kender I det, at når man har lavet maden, så kan man ikke huske helt præcis, hvad og hvor meget der egentlig havnede i gryden?! Jeg kørte fuldstændig i flow på denne ret, så jeg er lidt usikker på om det hele nu er med og om mængdeforholdene svinger. Men her prøver jeg alligevel at gendanne opskriften – så brug den som inspiration og sørg endelig for at smage til undervejs J Velbekomme!

Paprikagryde med sojafløde

Ingredienser
Paprikagryde med sojafløde
- og et læs af grøntsager...
1 spidskål
1-2 kg rødløg
Røget svinemørbrad
2 bakker champignon
4 spsk figen-dadel eddike
2-4 spsk kinesisk soya
1 ds tomatpuré (lille)
1 ds hk tomater
Ærter
Paprika
Peber
Hvidløg
Sojafløde

Opskrift
1) Skær løg, svinemørbrad og champignon i små tern samt spidskål i mindre strimler
2) Svits løg sammen med røget svinemørbrad samt hvidløg, hvis du tilsætter dette råt
3) Tilsæt figen-dadel eddiken, svits af og derefter den kinesiske soya
4) Tilsæt en masse paprika, gå helt amok (retten kan klare langt mere end du tror) og rør godt rundt – tilsæt samtidig alle andre krydderier, peber, hvidløg (hvis du tilsætter pulver eller granulat i stedet for et råt fed)…
5) Tilsæt champignon og rør godt rundt, så de bliver stegt godt og vendt i alle krydderierne
6) Tilsæt resten af ingredienserne, spidskål, tomatpure, hk tomater, ærter og kog kort op
7) Tilsæt til sidst sojafløden, varm op, vend godt rundt og server!

Måske har jeg som sagt glemt et par ingredienser. Jeg vil tro, at jeg kan have anvendt andet end paprika, hvidløgsgranulat samt peber som krydderier, men da jeg var fuldstændig i flow da jeg lavede denne ret, er ikke alle detaljer røget ned på papir tids nok…

Dagen efter varmede jeg retten op, skar et hjertesalat i fine strimler og vendte dette i lige inden servering. Mums, jeg elsker god crunch fra frisk salat i varme retter. Prøv det, men husk at tage retten af varmen først!!

Jeg brugte for resten Provamel Sojafløde, selvom den indeholder hvedesirup, som jo bare er et andet navn for sukker. Glæder mig til den dag, de laver sojaprodukter (altså udover mælk), der ikke er sukker i…. PLEASE snart!!!!

Denne paprikagryde var så det alle løgene gik til fra mit sidste indlæg om ’det bedste tip mod løg-fingre’, som i øvrigt er tandpasta – og ohh yes, det virker J

Nam nam nam & nam,
LevSundtNU

2 kommentarer:

  1. Ser lækkert ud.
    Måske du kunne bruge kokosmælk i stedet for sojafløde? (Jeg bruger også sojafløden med ml.rum)

    SvarSlet
  2. Tak :)

    Ja, det kunne være rart med flere sojaprodukter uden sukker og andet møg... Men kokosmælk er et godt alternativ - det har jo en naturlig sødme - tak for forslaget. Jeg er nu mest til kokosmælk i desserter og asiatiske retter, men måske bør det lige prøves af i andre sammenhænge...

    KH Ditte

    SvarSlet