30 april 2014

Blomkålsmos - eeeeelsker bare ”grønt” som tilbehør


Her kommer så en af dem med mælkeprodukt. Det er sjældent de opskrifter lander her på bloggen, men smør bruger jeg i ny og næ - og liiiiige i denne opskrift, er det bare virkelig lækkert. Fløjlsblød blomkålsmos med smør. Det bliver ikke meget bedre, SMAGER SKØNT & MÆTTER SÅ DEJLIGT - og så er det bare helt vildt let og hurtigt at lave. Velbekomme!
 
Fløjlsblød blomkålsmos
- spis mere ”grønt" til …

Ingredienser
1 økologisk blomkålshoved
2 bg past. æggeblommer
ca. 1/3 pakke økologisk smør
Himalayasalt
 
Opskrift
1) Tag smør og æggeblommer ud af køleskabet og placer i en blenderkop eller foodprocessor
2) Fordel blomkålshovedet i mindre buketter i en si og skyl
3) Placer i en gryde med vand og kog til mør
4) Si vandet fra blomkålen og smid det ned til smør og æggeblommer
5) Blend indtil mosen er dejlig smuk hvid og jævn
6) Smag til med salt og server med det samme !
 
Mit blomkålshoved var rimelig stort, selvom det var økologisk, så jeg vil tro jeg brugte omkring 650-700 gram blomkål. Smørret var også en af de større pakker på 250 gram økologisk smør, så jeg brugte omkring 80 gram smør denne gang. Du kan godt nøjes med lidt mindre, omkring 50 gram, som jeg har forsøgt med tidligere og det smager stadig godt. Og hvis du er LCHF’er kan det være du hellere vil op på DET DOBBELTE i smør. Tror ikke det skader spor, hvis du er på den livsstil :D
 
Hvis du ønsker at være fri for mælkeproteinet, som kan gøre at vores krop ikke så godt kan lide smør, så kan du bruge GHEE i stedet for, eller selv lave KLARET SMØR. Jeg spiser det så forholdsvis sjældent, så jeg har ikke gjort mig ulejligheden endnu, men det skulle være ret nemt og du kan vist let finde en how-to-do på nettet, hvis du laver en hurtig google.
 
Du kan også tilsætte diverse andre KRYDDERIER, hvis du ønsker. Smager skønt med friskkværnet, hvid peber, og smager også uhyre godt med lidt frisk rosmarin. Kun fantasien sætter grænser, men for det meste er jeg nu allermest fan af denne helt basale opskrift, for så smager smørret ligesom bedre igennem og jeg føler mig dejlig mættet af lækker, fløjlsblød og velsmagende mos.

Håber du synes om opskriften og mit lille trick med smør OG æggeblommer - gør faktisk, at jeg et par enkelte gange har lavet denne mos alene, nøjedes med den og intet andet. Har fungeret fint for mig, hvis det lige var det, jeg havde lyst til ...
 
Lækker smoooooth J
 
Mums mums,
naturbarnet




Billederne i dette indlæg er taget af fotograf, Jonas Raaby
jraaby [snabel-a] googlemail.com

3 kommentarer:

  1. Nu må det da snart være på tide med et nyt indlæg;-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Rosa - hvor er du sød :)

      Beklager min "downtime" de sidst par måneder - har sloges lidt med fald af hest, arbejde og mad-lede .... Lige nu holder jeg lidt tiltrængt sommerferie, men skal nok komme i gang igen - lover jeg :)

      Rigtig god sommer,
      kærligst Ditte

      Slet
    2. Rosa - du kan for resten også se med på FB, her kommer der nogle ekstra pip fra mig ;)

      https://www.facebook.com/naturbarnet.dk

      KH Ditte <3

      Slet