24 juli 2011

Søndagshygge – medjool dadler med nøddesmør

Har du nogensinde smagt cashewnøddesmør…? I princippet behøver det overhovedet ikke at blive akkompagneret af en dadel – det smager fuldstændig himmelsk helt i sig selv lige fra glasset på ske!! Stor overraskelse, da både hasselnødde- og mandelsmør smager ret bittert i sig selv. Nå, men i dag havde jeg sat mig for, at smage tre forskellige varianter af nøddesmør i medjool dadler, og her kan du se mit lille eksperiment. Velbekomme!

Himmelsk sødme fra dadler med nøddesmør

Ingredienser
Medjool dadler med nøddesmør
- himmelsk sødme
3 medjoohl dadler
½-1 tsk mandelsmør
½-1 tsk hasselnøddesmør
½-1 tsk cashewnøddesmør

Opskrift
1) Åben og udsten medjool dadlerne
2) Læg en lille teskefuld nøddesmør godt ind i dadlerne
3) Lav en kop dejlig varm te
4) Spis og nyd den himmelske sødme

Jeg må ærligt tilstå, at hasselnøddesmør i dadler er min absolutte favorit. Smager fuldstændig som nougat og er perfekt til at tilfredsstille en sød tand. Og det er bare så himmelsk sødt, at man ikke behøver mere end en enkelt til to dadler førend den søde tand er glad og tilfreds i mange timer…

Mandelsmørret derimod er efter mine smagsløg pænt kedeligt. Ved godt nok ikke hvad jeg skal bruge det til, for håbet om smag af marcipan blev slukket hurtigt og brutalt i første bid. Men kan det mon være på grund af, at denne version er inklusiv skal…?! Måske jeg burde få købt mig en version uden skal – det må prøves, når jeg en dag falder over det igen.

Selve medjool dadlerne er store og lækre, og nemme at have med at gøre. Men jeg ved ikke lige om jeg synes de er pengene værd i forhold til almindelige dadler. Så stor forskel er der altså ikke på selve smagen…

Ideen med dadler og hasselnøddesmør kommer jo fra Kernesund Familie, så Ninka skal lige have den store anerkendelse at have sat fokus på denne lille skat af himmelsk sødme. Så hvis der overhovedet er nogen, der har tvivlet på hendes påstand om at dadler med hasselnøddesmør smager nøjagtig som nougat, så kan I godt begynde at undskylde i en fart!

Jeg har købt alle varianterne af nøddesmør hos Helsemins butik ved Københavns Hovedbanegård. Hvis du hellere vil købe over nettet, så har de alle varianter, også den helt hvide mandelsmør af smuttede mandler her hos Helsebasen! Rapunzel varianterne er de helt bløde og jævne - anvendt her og på billedet herunder, hvorimod MONKI er chunky J


Søndagshygge med te og sødt!

Nammelinam,
LevSundtNU

4 kommentarer:

 1. Hej :) Består disse nøddesmør udelukkende af nødder, uden andet tilsat? Jeg blev nemlig engang anbefalet af en diætist, at jeg ikke spiste min ellers elskede økologiske peanutbutter, hvilket jeg aldrig helt forstod, da den består udelukkende af peanuts. Jeg ved godt de er fede, men i små mængder er de vel gode? Jeg har desperat meget lyst til at prøve hasselnødesmør nu - tror lige jeg må en tur forbi hovedbanen!

  SvarSlet
 2. Kære Kira,
  Ja - de består udelukkende af nødder og intet andet!! Skønne produkter, men også ret dyre - mellem 75-80 per glas.
  Og ja, de er meget fede og derfor ville jeg også holde mig til små mængder. Men man har heller ikke brug for mere, når det spises sammen med en dadel. Pas dog på cashewnøddesmørret - da det er endnu mere vanedannende end hasselnøddesmøret :)
  KH Ditte

  SvarSlet
 3. Åh, jeg har kun cashewsmør pt, så det har jeg afprøvet, og det smager HELT FANTASTISK! Prøv det alle sammen. Og tak for tippet. Jeg er også rigelig glad, når jeg har spist 2

  SvarSlet
 4. Hej Malene,
  Tak for din entusiasme - altid rart at vide jeg deler den med nogen :)
  Og velbekomme - du må helt sikkert prøve med hasselnøddesmør også, smager virkelig som nougat, mums!
  KH Ditte

  SvarSlet