20 november 2010

Saftig kylling med voldsomt mange grøntsager

... og glemte jeg at skrive, at denne ret også bare smager rigtig rigtig godt. Kylling fås simpelthen ikke mere saftig. Og samtidig med at retten er smæk fuld af grøntsager, så er den også ufattelig nem at tilberede og alligevel fuld af smag. Retten kan nemt forkæles med lidt ekstra drys på toppen i form af mine lækre, ristede frø og kerner med salt (se opskrift fra den 18. oktober 2010). Velbekomme!

Den ufattelig nemme og gevaldig sunde
 
Foto: de saftige kyllingeinderfileter serveret på 
voldsomt mange grøntsager med nogle af de lækre, ristede frø og
kerner med kryddersalt. Og hov, sørme også lidt ristet bacon…
Ingredienser 
3-400 g kyllingeinderfileter
3 store løg
1 pose suppeurter (gulerødder, selleri og porrer)
Krydderier: peber, urtesalt, timian/rosmarin

Opskrift
Brun kyllinginderfileterne på begge sider i bunden af en stor gryde ved høj varme i kort tid. Tag dem derefter op af gryden og læg dem til side. Skær løg i store stykker og brun dem i gryden. Hæld en pose suppeurter ovenpå løgene, kom en masse krydderier i, rør rundt og fyld til sidst vand i gryden, så det næsten dækker grøntsagerne. Placer derefter de brunede kyllingefileter på toppen af grøntsagerne, læg låg på og lad retten simre i ca. 20 minutter. Tag kyllingefileterne op og blend grøntsagerne med en stavblender til en tyk mos. Og så er retten mirakuløst færdig!

Spis mos og kylling sammen som det er – det fungerer, og så kan du tillade dig at spise lige så meget, du har lyst til. Du kan også drysse med de lækre, ristede frø og kerner. Og hvis din kære mand eller børn derudover skal lokkes til at spise en sådan voldsom grøntsagsmos, så hjælper en smule bacon på toppen, altid! Retten kan også serveres med diverse andet tilbehør som frisk salat, kartofler, brune ris eller linser.

Retten kan også tilpasses hvad man nu har liggende i grøntsagsskuffen – smid endelig dine rester af grøntsager med i gryden, og eksperimenter med forskellige krydderier. Du kan også gå i gang med at skære alle grøntsagerne selv. Suppeurterne var sådan set kun for at gøre retten til en af de nemme. Jeg bruger gerne lidt ekstra gulerødder, der gør mosen en smule mere sød, og spiser også gerne ekstra grønt til i form af en salat af babyspinat, agurk, forårsløg og tørrede abrikoser. De tørrede abrikoser virker glimrende sammen med de lækre, ristede frø og kerner. Og så har jeg også fået smag for at drysse chiliflager på mosen, når retten serveres. Mmmmmm…

Held og lykke med retten – det kan ikke gå galt!

Mums mums,
LevSundtNU

Ingen kommentarer:

Send en kommentar