24 juli 2014

råbar i Århus - klart et besøg værd !


Jeg har i mange år vidst der var en raw food restaurant, der hedder råbar og den troede jeg da bare lige jeg skulle besøge .... men fandt så ud af, at den lå i Århus !! Og det er jo en smule fra København. I sidste weekend besøgte jeg så endelig råbar, og det var en særdeles hyggelig, afslappende og smagfuld oplevelse J

Alene selve gåturen ned langs åen, hvor restauranten ligger op til, var virkelig en hyggelig sommeroplevelse i sig selv. Ejerne har også smidt paller med fåreskind udenfor på græsset, så man kan sidde i solen og nyde sin mad eller bare lidt friske drikkevarer med udsigten til åen, inden den løber ind i selve centrum af Århus.

På råbar fik jeg virkelig det DET BEDSTE DEHYDREREDE BRØD, jeg nogensinde har fået. Normalt spiser jeg ikke boghvede, da det indeholder stivelse, som jeg kan have det ret svært ved, men det kunne altså ikke holde mig fra dette helt vildt smagfulde brød !! Det var fuld af tomat og krydderier, og det har jeg som sådan prøvet før i dehydreret brød, men af en eller anden årsag var dette brød bare smagfuldt på en noget anden, vildt lækker måde. Ejeren sagde, at det også var deres egen opskrift, så forståeligt jeg ikke har mødt lige denne smags-ekplosion før.

Herunder kan du se billederne af vores tapas menu, som vi delte to personer og så beskriver jeg lige menuen lidt nærmere. Menuen kostede 350 kr. og 450 kr. hvis man ønskede bobler til. Vi bestilte desuden en varm kakao, som var LIGE I ØJET til det stykke kage, der var med i tapas menuen, og så fik jeg en friskpresset juice til maden. Et skønt raw måltid, hvor man fik lidt af det hele.

God fornøjelse, hvis du tager et smut forbi råbar !

Tapas menuen

  ... den friskpressede juice på det allerøverste billede 
var lavet på gulerød, grape, æble og ekstra ingefær ...





Powershots med ingefær, 
citron og chlorella, 
samt månedens salat 
med mandler, broccoli,  
syltede rødløg og 
cashewnøddedressing









Sushi med blomkålsris,
agurk, gulerødder,
syltede rødløg, gulerødder,
tamari, syltet ingefær
og peanutdressing





Snacks med grisinipinde, 
dehydreret brød med 
tomat og krydderier, 
chips af pastinak og rødbede 
med krydderurter, samt 
to slags dip med rødbede 
og krydderurter – den grønne 
med cashewnødder, hvidløg, 
persille og basilikum smagte 
DØD LÆKKERT !









Seleri-rødbede bøf med 
tomatsalsa med 
rødløg og koriander




Kage med bund af dadler og nødder, 
topping af kiwi og mynte, 
og så liiiiige en varm raw kakao til - 
lavet på nøddemælk, sødet med en 
smule agave sirup og kreeret med 
skum på toppen og en helt vildt 
god balance i smagen, til den kraftige 
side med kakaoen og alligevel blød
 og lækker. LIGE MIG !






Det jeg mindst synes om var sushien, som for mig der ikke er vant til at spise sushi, måske smagte lidt for meget af tang, når de andre råvarer er så ferske. Og FAVORITTERNE var så helt klart det dehydrerede brød med tomat, cashewdippen med hvidløg og basilikum, og den helt perfekte, velsmagende varme kakao med skum på toppen. Herudover så jeg den spidskålswrap nogle af de andre kunder fik serveret, og hvis jeg kom et smut forbi en anden gang, så kunne det sagtens ende som mit valg fra menuen.

naturlig mad i Århus !

namme li nam,
naturbarnet





ps. ejeren, eller måske en af dem, var rigtig flink og sød at snakke med om maden, 
og bare hvis du tænker over det, så aner han ikke at jeg laver dette indlæg, 
og derfor på ingen måde en betalt anbefaling .... 




17 juli 2014

BANAN-KOKOS SOFTICE med chokoladesauce - jååååååååååååmZ - helt uden mælkeprodukter, forarbejdet hvidt sukker eller anden tilsætning ....


Hvis der er noget, jeg virkelig er fan af - så er det altså helt igennem rene, naturlige og sunde løsninger. Når alt smelter sammen i en højere enhed, hvor smag, ingredienser og min krops velvære slår max ud på skalaen. Sådan havde jeg det, da jeg sad og NØØØØØØD denne lækre, smoothe softice i fulde drag. Den smager frisk af kokos og banan, og så er en smule af chokoladesaucen lige mit kirsebær på toppen.
 
Denne softice er også helt ufattelig nem at lave. Der skal kun bruges 2 ingredienser til softicen og 3 ingredienser til chokoladesaucen, så din krop er også bare TOTALLY IN HEAVEN, da den ikke får en masse kemi, forarbejdede ingredienser og andet unaturligt, der forstyrrer og skaber ubalance … Selvfølgelig er der stadig kalorier i denne mobbedreng, så man kan ikke nødvendigvis lige smovse løs i uanede mængder, men din krop vil ÆÆÆLSKE dig endnu højere end den gør i forvejen, hvis du gør den denne tjeneste og laver din egen softice i stedet for at købe en anden mere unaturlig af slagsen. Så her får du min opskrift på min lækre BANAN-KOKOS SOFTICE. JÅMz - og velbekomme!
 
BANAN-KOKOS softice
- med chokoladesauce
 
Ingredienser
SOFTICE
325 g økologiske bananer
(ca. 4 små)
1 ds kokosmælk
 
CHOKOLADESAUCE
25 g kokos-palmesukker *
10 g raw kakao **
Vaniljekorn
2 små spsk kogende vand
 
TOPPING
Hakkede hasselnødder
Kakaonibs
Kokosflager
Bananskiver
 
Opskrift
CHOKOLADESAUCE
1) Bland de tørre ingredienser i en skål og sæt din elkedel over med vand
2) Tilsæt det kogende vand og rør massen godt rundt indtil den er jævn og lækker
3) THAT’S IT, nu har du chokoladesauce J
 
SOFTICE
1) Skær bananerne ud i tynde skiver og fordel dem ud i et tyndt lag i en frysepose
2) Læg posen i din fryser og frys natten over og sæt kokosmælken i køleskabet
3) Smid de frosne bananskiver i din foodprocessor eller blender
4) Tilsæt den tykke del af kokosmælken og blend til en jævn softice
5) Tilsæt evt en smule af vandet fra kokosmælken, hvis din blender ikke kan køre massen
6) Anret i en skål og pynt med chokoladesaucen samt anden lækker topping - & ENJOY !!
 
Alt efter hvor kraftig din foodprocessor eller blender er, vil du måske kunne anvende en mindre del af den tykke del af kokosmælken og hermed opnå en konsistens tættere på is end softice. Jeg er dog selv helt vild med det her niveau i smagen af kokos og banan, så jeg bruger det hele. Kokossmagen er ret underliggende, men det kræver at du bruger VIRKELIG MODNE BANANER. Der skal altså være brune pletter på !!! Og så får du altså den mest vidunderlige smag, og føler virkelig du får en skøn dessert eller treat.  
 
Hvis du har en ISMASKINE, så kan dette faktisk gøres en del nemmere og du blender bare bananerne og kokosmælken til en lind, tynd masse og smider i maskinen. Vupti, ingen behov for at fryse bananskiverne ned dagen i forvejen.
 
* Kaldes også både palmesukker og kokossukker. En naturlig form for sukker, der IKKE er bearbejdet, men simpelthen alene består af den inddampede saft fra kokospalmens blomster. Det påvirker ikke vores blodsukker nær så meget som hvidt, forarbejdet sukker, og indeholder en del vitaminer, mineraler og sporstoffer, der gør vores kroppe ikke belastes i nær samme grad i fordøjelsesprocessen
 
** Raw kakao kan købes i de fleste helsekostbutikker samt på nettet både på danske og udenlandske sites. OBS OBS: raw kakao er ikke det samme som almindelig husholdningskakao, da bønnerne ikke har været ristede og derfor skal du formentlig bruge lidt mindre, hvis du anvender almindelig kakao. Altså, alt efter hvor kraftig du foretrækker smagen af din chokoladesauce. Du kan også anvende et mix af de to …
 
total yndlings SOFTICE <3
 
JÅMz JÅMz JÅMz,
naturbarnet




Billederne i dette indlæg er taget af fotograf, Jonas Raaby
jraaby [snabel-a] googlemail.com